У Київській, Чернігіській, Дніпропетровській та Полтавській областях негода паралізувала рух транспорту

15:07, 29.11.2017
У Київській, Чернігіській, Дніпропетровській та Полтавській областях негода паралізувала рух транспорту

Аварія на трасі Чернігів-Київ біля села Семиполки (dtp.kiev.ua / Facebook)

Негода паралізувала рух в Київській, Чернігівській, Полтавській та Дніпропетровській областях, де через сильну ожележицю трапилося понад 100 ДТП, а вантажівки зупинилися на узбіччях доріг між обласними центрами.


Речник ГУ Національної поліції у Київській області Микола Жукович повідомив в ефірі 112.ua, що на Київщині з 5 до 9 години ранку трапилось 108 аварій.

"Зранку, коли люди починали виїздити на автошляхи, кількість аварій досягла 108. Це дуже багато. Зазвичай їх трапляється близько 20", - сказав Жукович.

Також він додав, що через те, що багато водіїв не дотримувались швидкісного режиму та порушували дистанцію, вони зіштовхувались з іншими автомобілями.

"Стикались по 3-4 автомобілі, у Броварському районі зіткнулось одразу 7 транспортних засобів", - повідомив речник поліції.

Микола Жукович додав, що зранку комунальні служби посипали лише головні дороги і не встигли другорядні. 


На трасі Київ-Чернігів біля села Семиполки зіткнулися відразу 11 транспортних засобів, інформує ТСН.

"Упродовж 100 метрів просто розкидані по дорозі 5 фур, 3 мікроавтобуси, 2 легковики та туристичний автобус. Провину водії покладають на ожеледицю та "льодовий дощ", - зазначають журналісти.

У соцмережах повідомляють про не менше ніж 5 постраждалих, хоча офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.

Техніки з піщано-сольовою сумішшю за словами водіїв немає. Рух транспорту сильно ускладнений між Києвом та Черніговом.



Негода залишила без громадського транспорту Полтаву. В обласному центрі автобуси та тролейбуси просто не можуть проїхати по слизьким дорогам.

"Ранок у Полтаві почався з негоди. Зранку місто та область потерпали від ожеледиці, більшість мешканців міста були змушені добиратися на роботу пішки і з запізненням. Комунальні служби працюють, вони повідомляють про те, що негода розпочалася о 7:00, говорять, що проблемою стало те, що негода збіглася з годиною пік", - розповіла 112.ua речниця ГУ ДержНС у Полтавській області Світлана Рибалко.

Великий затор утворився на декількох вулицях, зокрема на вул. Небесної Сотні, тому мешканці декількох районів мали проблеми зі сполученням до центру міста, затор на вул. Європейській, а також Решетилівському та Супрунівському шляхопроводах", - зазначили в ДержНС.

"Від нашої служби по Полтавській області техніка залучена у Пирятинському, Кременчуцькому та Козельщінському районах. Тут наша техніка проводить буксування вантажних автомобілів та громадського транспорту на підйомах", - додає Світлана Рибалко.

За її словами. великогабаритний транспорт стоїть на узбіччях трас, бо проїхати ними неможливо.

Через ожеледицю десятки вантажівок зупинилися неподалік виїзду з Запоріжжя. Вони були припарковані на узбіччі та заправках, хоча деякі повільно рухалися трасою.


У соцмережах повідомляли, що через ожеледицю закрили рух трасою Дніпро-Запоріжжя, бо вантажіки зайняли ледь не всі узбіччя на виїзді із Запоріжжя. Однак видання Depo.Запоріжжя у Службі автодоріг області запевнили, що дорогу не перекривали, а рух транспорту поступово відновлюється, хоча дощ продовжує падати, а мороз іще тримається, тому ковзанка зберігається.

Перевізники з Дніпра скасували автобусні рейси до Запоріжжя, поки ситуація з рухом на трасі не нормалізується.


У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають, що погані погодні умови збережуться тривалий час. Негода охопить і західні регіони.

29 листопада в Україні, крім Одеської, Миколаївської, Херсонської області та Криму, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця в Києві та Київській області; у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській областях вночі та вранці туман, видимість 200-500 м.

30 листопада вночі та вранці в Україні ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вранці та вдень 30 листопада в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій, Тернопільській, Волинській та Рівненській областях пориви вітру 17-22 м/с, подекуди 25-28 м/с; в Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму пориви вітру 17-22 м/с.

30 листопада вдень на Закарпатті, в гірських районах Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

До кінця доби 29 листопада, вночі та вранці 30 листопада, ожеледь, на дорогах ожеледиця.