Син депутата Богдан Попов грабував «на спір»

16:02, 29.11.2017
Син депутата Богдан Попов грабував «на спір»

Ігор Попов не вірить у корисливі мотиви сина Богдана.

Народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Попов заявляє, що достеменно не знає мотивів, які спонукали його 14-річного сина Богдана піти грабувати магазин у Києві 26 листопада. І додає, що син казав про "вплив і спір".

 

Про це Попов сказав журналістам в Оболонському райсуді Києва перед засіданням з обрання запобіжного заходу його сину в середу.

 

За його словами, під час слідчих дій він говорив з сином мало.

 

"Коли його допитували, ми були присутні, і ми могли чути все, що він відповідає. Я міг сказати йому кілька емоційних слів про те, що як він недобре вчинив", - сказав депутат.

 

"Він говорить про якийсь там вплив, щось "на спір" було чи хтось його "на слабо" брав. Це повна дурниця. Зрозуміло, я не вірю в корисливі мотиви. Я не скажу, що в нас сім’я якась багата, але якщо треба було йому щось, кросівки якісь, то я йому казав, дочекайся чорної п’ятниці і купи на розпродажі. Такі потреби ми задовольняли. Дурниць ми не купували, він їх і не просив", - сказав Ігор Попов.

 

Радикал додав, що наразі одним з його завдань є випитати, "що то за мотиви були" і надолужити у вихованні. Попов також додав, що те, що сина трохи побили під час затримання "може, не дуже законно, але справедливо".

 

"Претензій у мене нема до того, хто це зробив, чи це були свідомі покупці, чи ті наряди, які приїхали. Заслужив – значить хай так", - сказав Попов.

 

При цьому, він не вірить, що син причетний до інших розбійних нападів у Києві, але не заперечує, щоб правоохоронці все ретельно перевірили, а син брав участь у слідчих діях і в очних ставках.

 

"Усе, що треба, все ми будемо робити по закону", - підсумував Попов. І додав, що у суді подасть клопотання про обрання для його сина, затриманого за розбійний напад на магазин, запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

 

За словами Попова, його син повністю визнав свою вину і співпрацює зі слідством. Народний депутат зазначив, що завжди вчив свого сина вміти постояти за себе і бути чоловіком, а "чоловік повинен відповідати за свої вчинки".

 

Як повідомляла «УМ», 27 листопада депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Попов повідомив, що його 14-річний син скоїв злочин.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "розбій" за фактом збройного пограбування сином Ігоря Попова та ще одним підлітком продуктового магазину на київській Оболоні.

 

За даними правоохоронців, хлопці, погрожуючи продавцю зброєю, заволоділи сумою у розмірі 2500 гривень. Неповнолітніх затримали "на гарячому". У них вилучили предмет, схожий на пістолет, чорні балаклави та рукавички чорного кольору.