В Австралії схвалили заяву про Голодомор в Україні

18:46, 29.11.2017
В Австралії схвалили заяву про Голодомор в Україні

Сенат Австралії під час схвалення заяви про Голодомор 1932-1933 рр.

Сенат Австралії схвалив заяву про Голодомор 1932-1933 років в Україні в середу.

 

Про це повідомила сенатор Катрина Білик у соціальній мережі Facebook.

 

"Сьогодні моя пропозиція щодо ознаменування початку 85-ї річниці відзначення Голодомору в Україні в 1932-33 роках схвалена Сенатом", - заявила Білик.

 

Також вона розмістила фотокопію положень схваленої заяви "Річниця насильницького голоду в Україні". У тексті сказано, що "насильницький голод в Україні спричинений свідомими діями комуністичного уряду Сталіна Союзу Радянських Соціалістичних Республік".

 

Також зазначається, що за оцінками до семи мільйонів українців померли від голоду внаслідок політики Сталіна у 1932 та 1933 роках. Сенат у заяві "засуджує ці дії, спрямовані на знищення національних, культурних, релігійних та демократичних устремлінь українського народу".

 

Крім того, сенатори вшанували пам'ять про тих людей, які загинули під час Голодомору. Разом з тим Сенат визнав важливість збереження пам'яті та винесення уроків з таких "чорних розділів у людській історії", щоб такі злочини проти людяності не могли повторитися.

 

Нагадаємо, група народних депутатів України зареєструвала проект закону, яким пропонує запровадити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору як геноциду.