У центрі Києва побилися правоохоронці і учасники смолоскипної ходи

21:21, 29.11.2017
У центрі Києва побилися правоохоронці і учасники смолоскипної ходи

Сутички на Богомольця, 10 поблизу МВС.

Нетривалі сутички сталися між учасниками смолоскипної ходи та правоохоронцями під будівлею МВС у центрі Києва на Богомольця, 10 у середу пізно ввечері. Причина: спроба учасників ходи встановити намет на проїжджій частині.

 

Про це повідомляють очевидці події у соцмережах.

 

Зокрема, після нетривалої акції біля адміністрації Президента (де учасники кинули кілька димових шашок, оскільки правоохоронці не пустили їх на Інститутську) активісти прийшли під будівлю МВС, яка по периметру перебувала під посиленою охороною правоохоронців.

 

Учасники акції вимагали спілкування з кимось із керівників МВС. Однак до них так ніхто і не вийшов. Після цього активісти кинули димову шашку і намагались встановити намет навпроти МВС. Правоохоронці цьому завадили, після чого почалась сутичка.

 

 

Далі правоохоронці відтіснили учасників акції з двору МВС до Виноградного провулку. Там мітингувальники почали кидати у правоохоронців сніжки. Після цього знову почалась сутичка, учасників ходи взяли в кільце. Врешті правоохоронці затримали двох людей.

 

Після сутичок один із учасників акції підпалив пляшку із запалювальною сумішшю, але, коли правоохоронці намагалися його наздогнати, він її викинув і втік.

 

Наразі учасники ходи повернулися на Майдан Незалежності.

 

Як заявив один з співорганізаторів акції, лідер «Коаліції учасників Помаранчевої революції» Сергій Мельниченко, правоохоронці затримали чотирьох учасників акції. Водночас він не назвав імен затриманих. За даними Мельниченка, затриманих відвезли у Печерське райуправління поліції Києва.

 

Зазначимо, що близько сотні активістів увечері 29 листопада влаштували смолоскипну ходу до четвертих роковин розгону Євромайдану. Організатором цієї акції є ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції", яка вимагає нарешті розслідувати злочини, скоєні проти учасників Революції гідності та Євромайдану.