В Ізраїлі 20 тисяч людей вийшли на "Марш ганьби" проти корупції прем'єра Нетаньяху

12:08, 03.12.2017
В Ізраїлі 20 тисяч людей вийшли на "Марш ганьби" проти корупції прем'єра Нетаньяху

Мітингувальники повністю заповнили бульвар Ротшильда, заблокувавши рух транспорту (Фото: Moav Vardi, Twitter)

У Тель-Авіві 2 грудня близько 20 тис. людей вийшли на "Марш ганьби", виступаючи проти законодавчих ініціатив, які, як вони вважають, спрямовані на те, щоб вивести прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з-під корупційних розглядів, передає Times of Israel.
 
Cоюзники глави ізраїльського уряду хочуть провести через парламент закони, один з яких заборонить поліції публікувати рекомендації за підсумками таких розслідувань, а другий може, взагалі, наділити чинного прем'єр-міністра імунітетом від кримінального переслідування.
 
Протест був організований лідерами тижневих антикорупційних демонстрацій, проведених також біля будинку генерального прокурора Авічая Мандельбліта в Петах-Текві.

Нагадаємо, що 2 грудня поліція допитала прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху щодо факту отримання ним «дорогих подарунків». Процедура допиту тривала близько чотирьох годин.
 
Приводом для розгляду стала інформація про те, що Нетаньяху з сім'єю приймав подарунки, вартістю понад 100 тисяч шекелів (понад $ 28 тисяч) від продюсера Арнона Мілчева, в основному - предмети розкоші.