Блокування NewsOne: Аваков просить активістів не робити із негідників мучеників

10:47, 04.12.2017
Блокування NewsOne: Аваков просить активістів не робити із негідників мучеників

Блокування каналу "Ньюзван" розпочалося 3 грудня (Кореспондент)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав блокувальників телеканалу NewsOne не робити із негідників мучеників та припинити акцію.

Про це він написав у мікроблозі Twitter.

"Звертаюся до протестувальників - блокування NewsOne потрібно припинити - не варто з негідників робити страждальців", - написав Арсен Аваков.

Також міністр відзначив, що власник телеканалу NewsOne, народний депутат Євген Мураєв - мерзотник і провокатор.

"Власникам і редакторам каналу варто припинити провокувати людей", - відзначив Міністр, не вказавши, чи ця заява стосується безпосередньо NewsOne, чи телевізійних ЗМІ загалом.

Очільник МВС пообіцяв, що поліція реагуватиме на ситуацію в межах своєї компетенції.



Нагадаємо, після блокування активістами NewsOne, журналісти телеканалу закликали Президента України та Мміністра МВС втрутитися у ситуацію та припинити "посягання на свободу слова".

Активісти заявляють, що розпочали блокування через сепаратистські заяви Євгена Мураєва, а також закликали звільнити із NewsOne "ватних" ведучих.

Як повідомляла "УМ", Євген Мураєв назвав Революцію гідності державним переворотом. Після цих слів 5 народних депутатів України покинули ефір телеканалу, а в соцмережах з’явилися заклики осіб, ймовірно пов’язаних із Дмитром Корчинським, блокувати роботу NewsOne/