У Кропивницькому люди готуються до пограбувань, бо їхніх собак потруїли

09:34, 05.12.2017
У Кропивницькому жителі кількох вулиць за одну ніч втратили усіх свійських собак, які охороняли обійстя. Єдину собаку, яка вижила, звати Живчик. Він був зачинений у вольєрі і не постраждав. Про це повідомляє ТСН у понеділок увечері.
 
Торік у цьому місті за схожих обставин злодії обікрали десятки приватних будинків у сусідніх мікрорайонах. Тож власники отруєних тварин підозрюють, що вони – наступні. Люди кажуть, що прокинулися вранці, а на подвір’ях всі їхні собаки, вірні друзі й охоронці, мертві.  Пригадують, що чули якийсь шум близько опівночі, але уваги не звернули, бо собаки мовчали.
 
«Нам просто страшно за себе, за свої життя. У нас вулиця тепер порожня. Я раніше йшла на роботу і чула гавкіт собак, якось було спокійно, а тепер – гнітюча тишина», – розповідає жителька міста Катерина Суровоцева.
 
За словами місцевих жителів, отрута була у сосисках і деякі собаки помирали раніше, ніж з’їдали ту смертельну приманку.
 
Люди у Кропивницькому переконані, зловмисники готувалися ретельно, бо задумали відразу кілька злочинів.
 
«Десь за два-три дні ми чули, як хтось ногою стукає по хвіртці. Вважаю, що це злодійська «розвідка» ходила по нашій вулиці і з’ясовувала, де собака у дворі знаходиться, з якого вона боку прибігає. Тепер вони їх потруїли, потім розвідають, де що лежить і прийдуть нас грабувати», – припускає інша жителька міста Людмила Марченко.
 
Ветеринари кажуть, що тварин отруїли протитуберкульозним препаратом, який є у вільному продажу.
 
«Цей препарат для людини не є небезпечним, а от для сімейства псових та котячих навіть невелика доза при потраплянні в організм може призвести до смерті. Тварина гине протягом 10-15 хвилин в конвульсіях», – наголошує ветеринарний лікар Геннадій Куземчак.
 
Лікар каже, що врятувати собаку у такому випадку може велика доза вітаміну В-6, вколоти її мають власники, адже медики доїхати не встигнуть. 
За фактом масового отруєння тварин у Кропивницькому правоохоронці відкрили провадження і шукають зловмисників.
 
«Будемо проводити привентивні заходи з метою недопущення посягання на майно та житло тих громадян, у яких потруїли собак», – зазначає Олег Петров, керівник дільничних інспекторів Кропивницького відділу поліції.
 
Втім, на поліцейську охорону жителі не дуже сподіваються і спішно облаштовують в обійстях системи захисту та обладнують вулицю камерами відео спостереження, а ще збираються організувати чергування та засідки на грабіжників.