Олег Скрипка презентував «Марш Нової Армії» для українських військових (відео)

14:47, 06.12.2017

Олег Скрипка презентував пісню та відео для українських військових "Марш Нової Армі".

Над створенням пісні-маршу, яка може стати новим символом ЗСУ, працювали понад рік.

Разом із Олегом Скрипкою над піснею працювали Сергій Василюк, Олександр Положинський, Олег "Фагот" Михайлюта, Сергій Фоменко, Іван Леньо, Тарас Компаніченко, Юрій Журавель, Сергій Танчинець, Тарас Чубай та Сергій Жадан.

Відео на "Марш Нової Армії" відзняли у приміщенні Малої Опери у Києві. Слова гімну – це видозмінений вірш "Зродились ми великої години.." Олеся Бабія, який колись був маршем Організації українських націоналістів.

"Перебуваючи на фронті з концертами, я познайомився із солдатом-добровольцем Аріславом Пастернаком. Ми вшановували пам'ять воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню. І тоді народилася ідея пісні – маршу української армії. Причому – не звичайного урочистого маршу, який усі звикли чути на військових парадах. Ідеться про гімн українських героїв. Які вистояли в Іловайську, Дебальцевому, Пісках, Авдіївці, інших містах і селищах Донбасу. Яких навіть ворог назвав кіборгами за крицеву стійкість, виявлену у Донецькому аеропорті" - ділиться історією створення маршу Олег Скрипка.

У кліпі до "Маршу Нової Армії" знімалися бійці Роти почесної варти, а також Оркестр почесної варти.




"До мене звернувся Олег Скрипка, він мотор проекту, з ідеєю створити для українського війська українську стройову пісню, — каже «Україні молодій» Іван Леньо. — Бо марширують хлопці, як правило, або під пісні з незрозумілим змістом, чи радянські", - розповідав в інтерв’ю "УМ" Іван Леньо ще під час запису пісні.

Більше про те, як створювали "Марш Нової Армії" читайте в матеріалі "Вільна й міцна, від Сяну по Кавказ".