Єгор Соболєв втрачає посаду голови антикорупційного комітету

18:25, 06.12.2017
Єгор Соболєв втрачає посаду голови антикорупційного комітету

Єгор Соболєв вважає свою роботу на чолі антикорупційного комітету ефективною.

Більшість членів парламентського комітету з питань протидії корупції проголосували за процедурою відклиакння з посади голови депутата Єгора Соболєва.

 

За дане рішення, яким визнано роботу Соболєва на посаді голови незадовільною, проголосувало 12 членів комітету в середу.

 

За відставку Соболєва проголосували депутати від фракцій "БПП", "Опозиційного блоку", "Відродження", "Радикальної партії Олега Ляшка" та інші.

 

Зокрема, більшість депутатів від Блоку Петра Порошенка вважають, що голова антикорупційного комітету має бути звільнений, бо не відповідає займаній посаді. При чому, деякі із них головною провиною ставили Соболєву  "прихильність" до лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

 

Так, депутат від БПП Тетяна Ричкова зазначила, що не може працювати з людиною, "яка вчора бігала по даху і намагається влаштувати державний переворот". За її словами, вона вже кілька місяців не задоволена роботою Соболєва.

 

Підтримали Ричкову  колеги по фракції Олег Барна, Іван Мельничук та Юрій Буглак. Останній навіть заявив, що Соболєв не відповідає займаній посаді, бо  "захопився роботою у наметах".

 

Тоді як Мельничук вважає, що комітет Ради перестав ефективно працювати, бо Єгор Соболєв «перетворив комітет на піар-площадку».

 

Знайшлися депутати, які були категорично проти рішення звільнити Соболєва з посади голови комітету. Зокрема, секретар комітету,  позафракційний депутат Дмитро Добродомов заявив, що треба називати речі своїми іменами: "Мені шкода, що наші колеги забули, чим ми тут маємо займатися, бо є така вулиця Банкова, де вирішили, що у Верховній Раді має бути зручний аудитор НАБУ і наразі члени комісії від "БПП" виконують поставлену перед ними задачу".

 

Деякі інші депутати його підтримали, заявивши, що відставка Соболєва - смертний вирок для НАБУ. Попри це більшість депутатів проголосувала за його відставку. Тепер це питання має затвердити Верховна Рада.

 

Сам Єгор Соболєв вважає голосування за свою відставку визнанням ефективної роботи. І додав, що йому з березня погрожували зняти з посади керівника комітету, тож був готовий до цього.

 

"Те, що вони набрали голоси на мою відставку значить, що я боровся з корупцією в парламенті. Ми зупинили понад 400 законопроектів, в яких знайшли ознаки корупції і вони не стали законами. Це успіх", - сказав Соболєв.

 

Він не виключає, що Рада проголосує за його відставку.