Радбез ООН скликали на позапланове засідання через рішення США по Єрусалиму

09:13, 07.12.2017
Рада Безпеки ООН збереться 7 грудня на позапланове засідання на прохання восьми держав у зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, повідомляє Reuters.
 
За проханням до Генерального секретаря США Антоніо Гутерреша публічно поінформувати про засідання Ради Безпеки звернулися Франція, Болівія, Єгипет, Італія, Сенегал, Швеція, Велика Британія і Уругвай.
 
"ООН надала Єрусалиму особливий правовий і політичний статус, який Рада Безпеки закликала міжнародне співтовариство поважати. Ось чому ми вважаємо, що Раді необхідно терміново вирішити це питання", - заявив заступник шведського посла в ООН Карл Скау.
 
Резолюція Ради Безпеки, прийнята в грудні минулого року, "підкреслює, що вона не визнає ніяких змін ліній від 4 червня 1967 року, в тому числі щодо Єрусалиму, крім тих, які були узгоджені сторонами на переговорах".
 
 
Як повідомляла "УМ", 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Внаслідок такого рішення Трампа США перенесуть своє посольство із Тель-Авіва до Єрусалима.