Село на Дніпропетровщині назвали на честь загиблого бійця Сергія Добропаса

09:46, 07.12.2017
Село на Дніпропетровщині назвали на честь загиблого бійця Сергія Добропаса

На Дніпропетровщині село Червоний Лиман Покровського району перейменували на село Добропасове на честь загиблого бійця Сергія Добропаса, військовослужбовця 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, який загинув 14 червня 2014 року в збитому бойовиками під Луганськом українському військовому літаку Іл-76. Стрілець-зенітник Сергій Добропас загинув у віці 23 років.
 
Про це 6 грудня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
 
Сергій Добропас народився 30 серпня 1990 року в с. Червоний Лиман. Після закінчення школи здобув професію маляра у Дніпропетровському профтехучилищі й працював у ТОВ «Агрофірма «Обрій». Восени 2009 року був призваний до лав Збройних сил України і служив у повітряно-десантних військах. Після служби він продовжив працювати у місцевій агрофірмі. 24 березня був призваний у першій хвилі часткової мобілізації.
 
Окрім того, як поінформував Гліб Пригунов, у Новомосковську на честь загиблих військовослужбовців 25-ї окремої повітрянодесантної бригади перейменовано три вулиці. Тепер вони носять імена Андрія Литвиненка, Юрія Голополосова та Віктора Мельникова. Усі вони загинули в зоні АТО 2014 року від поранень.
 
Також у Кам’янському з’явилась вулиця на честь командира взводу протитанкових керованих ракет Олександра Какалюка, а в Катеринопільській сільській раді Криничанського району – вулиця Сергія Ковальчука, механіка – водія, загиблого у жовтні 2014 року від важкого поранення.
 
«Кожне віддане життя за наше майбутнє – варте пам’яті та увічнення»,– зазначив посадовець.
 
Нагадаємо, що 14 червня 2014 року близько 01:00 години ночі, військово-транспортний літак ІЛ-76 МД під час заходу на посадку на аеродром міста Луганськ, був підбитий бойовиками із переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту літака знаходилось 40 військовослужбовців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, в тому числі і солдат Добропас, та 9 членів екіпажу літака. В результаті катастрофи, весь особовий склад десанту та екіпаж літака загинув.
 
За даними всеукраїнської Книги пам’яті, станом на жовтень 2017 року в зоні АТО загинуло найбільше бійців з Дніпропетровської області – 432. До Книги пам’яті бійців Дніпропетровської області, яку презентували 6 грудня 2017 року, внесені прізвища 496 жителів Дніпропетровщини – бійців Збройних Сил України та добровольчих батальйонів, загиблих на Донбасі.