Порошенко закликав Раду зняти старий закон про Антикорупційний суд

10:43, 07.12.2017
Президент України Петро Порошенко заявив про наміри самостійно внести законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до початку наступного тижня він не побачить прогресу у Верховній Раді. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.
 
"Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду", - йдеться у його повідомленні.
 
За словами президента, це було продиктовано бажанням створити максимально сприятливі умови для ухвалення відповідного закону. Цей проект ще на стадії написання мав би бути узгоджений між різними політичними силами.
 
"Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо до початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую та внесу відповідний законопроект", - наголосив Порошенко.
 
Також очільник держави попросив народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект "Про антикорупційні суди", як це рекомендувала Венеціанська комісія, і розчистити простір для нового проекту.