Слідком Росії звинуватив Анатолія Гриценка у заклику до підриву автомобілів у Таганрозі і Москві

11:45, 07.12.2017
Слідком Росії звинуватив Анатолія Гриценка у заклику до підриву автомобілів у Таганрозі і Москві

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка за статтею про «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності». У Росії звинувачують Гриценка у заклику підривати автомобілі у РФ, йдеться в повідомленні Слідкому у Facebook.
 
«2 липня 2017 року громадянин України Анатолій Гриценко в телевізійному ефірі каналу «112 Україна» в програмі «Тиждень» публічно виступив із закликом до підриву автомобілів в Москві і Таганрозі. Слідчі Головного слідчого управління СК Росії дійшли висновку, що підтверджується і висновком лінгвістичної експертизи цього відеозапису, що в словах Гриценка містяться заклики до здійснення терористичної діяльності», – заявили у Слідкомі.
 
За даними російського відомства, «проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину».
 
Сам Анатолій Гриценко на сторінці у Facebook назвав рішення Слідкому Росії «маразмом».
 
«Це перша кримінальна справа, порушена проти мене за все моє життя. Порушена у Росії, якою керують терористи? Які вбивають наших громадян? Які збили цивільний лайнер MH17? Цинічно і гидко. Чому порушили справу лише сьогодні, чому так довго чекали, з липня місяця? Напевно, фото з бородою відшукували в архівах, бо я поголився понад 10 років тому, так більше на моджахеда схожий? Якщо наполягатимуть, то можу здати Слідчому Комітету Росії організаторів і натхненників тероризму. Починаючи з вищого керівництва Російської Федерації», – написав Гриценко.
 
Нагадаємо, що вибух автомобіля Максима Шаповала стався 27 червня в Києві. Офіцер загинув на місці пригоди, а уламки автомобіля розкидало по дорозі. Крім чоловіка, постраждали двоє перехожих. Правоохоронці кваліфікували цей факт як "Терористичний акт", розслідуванням займається Головна військова прокуратура.