Борислав Розенблат позивається до НАБУ

12:42, 08.12.2017
Борислав Розенблат позивається до НАБУ

Борислав Розенблат хоче відбілити свою репутацію.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом народного депутата Борислава Розенблата до НАБУ і САП.

 

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду столиці у п’ятницю.

 

Розенблат просить визнати протиправними оперативно-розшукові дії антикорупційного бюро щодо нього, які погодили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

 

Також позбавлений недоторканності депутат просить суд зобов’язати детективів НАБУ та прокурорів САП дотримуватись вимог чинного законодавства "щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності під час відповідного кримінального провадження".

 

Попередній судовий розгляд справи призначений на 30 січня.

 

Як повідомляла «УМ», Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

 

За версією слідства, Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

 

19 липня правоохоронці вдягли електронний браслет стеження на Борислава Розенблата, а 24 липня його родина внесла за нього заставу у розмірі 7 мільйонів гривень.

 

У жовтні детективи НАБУ затримали літак, на якому депутат хотів вилетіти до Німеччини, та провели у нього обшук. Він вважає ці дії незаконними.