Прем’єр Іраку повідомив про перемогу над ІДІЛ

16:00, 09.12.2017
Прем’єр Іраку повідомив про перемогу над ІДІЛ

Влада Іраку заявила про контроль над кордоном із Сирією (РБК-Україна)

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив про завершення військової операції проти бойовиків ІДІЛ через те, що уряд країни повністю контролює кордон.

Про це повідомляє "Новое время".

"Наші сили повністю відновили контроль над іраксько-сирійським кордоном, і тому я оголошую про припинення війни проти ІД"- сказав Абаді на конференції в Багдаді.

У своїй промові іракський прем'єр наголосив на єдності і рішучості як факторах успіху проти бойовиків, які "хотіли вбити нашу цивілізацію".

"Ми перемогли за короткий період", - вважає аль-Абаді.

Бойовики Ісламської держави захопили значну територію Іраку на північ і захід від Багдада в блискавичному наступі в 2014 році. Боротьба з бойовиками ІДІЛ в Іраку велася за допомогою авіації під керівництвом західної коаліції на чолі зі США.

Ісламська держава втратила свої стратегічні позиції також і в Сирії. При цьому вже 21 листопада іракський уряд заявив, що Ісламська держава з військової точки зору зазнала повної поразки на території Іраку.

За даними американських військових, станом на листопад 2017 року бойовики ІДІЛ втратили 95% територій свого "халіфату", який проголосили в 2014 році на великих територіях Іраку і Сирії.