У Румунії понад 10 тисяч осіб протестували проти обмеження прав антикорупційних органів

09:11, 11.12.2017
У Румунії понад 10 тисяч осіб протестували проти обмеження прав антикорупційних органів

Румунія протестує проти обмеження прав антикорупційних органів (WION / Twitter)

У столиці Румунії бухаресті на акцію з вимогою припинити обмеження антикорупційних органів у ході реформи юстиції зібралося близько 10 тисяч осіб.

Про це повідомляє "DW".

"Гніздо злодіїв та бандитів", "Врятуємо Румунію разом", - такі гасла вигукували протестувальники поблизу урядових будівель.

Головна причина регулярних протестів - реформи судочинства. Її вважають спробою підірвати боротьбу з корупцією в одній з найбідніших країн ЄС.

В інших містах Румунії в неділю, 10 грудня, загалом протестували ще близько десяти тисяч людей, передає агенція новин Reuters.

Нагадаємо, в Румунії коаліція під проводом соціал-демократів обговорює нові закони, які в Єврокомісії вже назвали такими, що можуть поставити судову систему під контроль політиків.

Парламентська більшість сподівається ухвалити реформу до кінця року. Серед її суперечливих положень - зміни щодо судової інспекції, яка наглядатиме за рішеннями суддів, процедури призначення прокурорів та право вето для президента щодо кандидатів у прокурори. Transparency International включає Румунію до найбільш корумпованих країн ЄС.