Путін на базі Хмеймім наказав вивести частину російських військ із Сирії

15:01, 11.12.2017
Путін на базі Хмеймім наказав вивести частину російських військ із Сирії

Володимир Путін у Сирії прибув на військову базу (РИА Новости)

Президент Росії Володимир Путін прибув на військову базу Хмеймім у Сирії, де базуються російські військові, та розпорядився виводити армію РФ до пунктів постійної дислокації.

Про це повідомляє прес-служба російського президента.

"Міністру оборони, начальнику Генштабу наказую розпочати виведення російського угруповання військ до пунктів їх постійної дислокації", - сказав Путін.

За словами Володимира Путіна, російські війська "за два роки розгромили найбоєспособніше угрупування міжнародних терористів".

"У зв'язку з цим мною було прийнято рішення: значна частина російського військового контингенту, що знаходиться в Сирійській Арабській Республіці, повертається додому, в Росію", - сказав Путін в Сирії.

Напередодні, 6 грудня, начальник генерального штабу Росії Валерій Герасимов заявив, що "Сирія повністю звільнена від терористів".

Варто відзначити, що Володимир Путін вперше з часу введення російських військ до Сирії офіційно прибув у цю країну, де Кремль підтримує владу президента Башара Асада, проти якого повстала частина сирійців.

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив, що армія країни перемогла ІДІЛ та встановила контроль над ірако-сирійським кордоном.

Нагадаємо, що офіційно російські війська в Сирії борються із угрупуванням ІДІЛ. Однак, міжнародні експерти вказують на те, що хімічна атака на місто Хан Шейхун була здійснена з використанням російської зброї.

Як повідомляла "УМ", у Німеччині нарахували близько 500 ісламістів - вихідців із Росії, які після війни в Сирії можуть вчинити теракти в ФРН.