Суд лишив під вартою полковника Без'язикова, якого підозрюють у держзраді

21:39, 14.12.2017
Суд лишив під вартою полковника Без'язикова, якого підозрюють у держзраді

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт до 11 лютого полковнику Івану Без'язикову, підозрюваному в державній зраді.
 
За версією слідства, під час перебування у полоні терористів, Без'язиков став членом так званої ДНР і працював у розвідувальному управлінні терористів. За інформацією прокурорів, є щонайменше шість свідків, готових розповісти про життя і діяльність полковника на окупованих територіях. Обвинувачення вважає – якщо Без'язиков опиниться на волі, то він зможе впливати на свідків та спробує втекти з України.
 
"Пан Без'язиков обвинувачується у вчиненні особливо тяжких злочинів, за які передбачено суворе покарання. Перспектива такого покарання, звісно, може вплинути на бажання особи його уникнути та покинути контрольовану українською владою територію нашої країни", – зазначив прокурор Олег Пересада.
 
Нагадаємо, що слідчі СБУ затримали полковника Івана Без'язикова, звільненого в липні з полону бойовиків, за підозрою в шпигунській діяльності на користь російських спецслужб.
 
За версією слідства, полковника завербували в полоні, відтак, він носив російську військову форму, отримав від ватажків так званої ДНР посвідчення, зброю і автомобіль з водієм. Бойовики називали його "Дядя Ваня" і "Луїз". 
 
В СБУ зазначають, що Без’язиков неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для консультацій з російськими кураторами. Пізніше окупанти внесли його до списків для обміну, щоб на території України він працевлаштувався у військових установах ЗСУ для передачі секретних даних російським спецслужбам.