Суддю Людмилу Войнаренко звільнили за позбавлення прав Автомайданівців

11:32, 15.12.2017
Суддю Людмилу Войнаренко звільнили за позбавлення прав Автомайданівців

Людмила Вонаренко працювала у Вишгородському суді близько 35 років (Людмила Войнаренко / Facebook)

Суддю Людмилу Войнаренко, яка у 2014 році позбавляла прав на керування транспортом активістів Автомайдану, звільнили з посади "за вчинення істотного дисциплінарного проступку".

Таке рішення прийняла Вища рада правосуддя.

Підставою для звільнення судді Войнаренко стали встановлені Третьою Дисциплінарною палатою ВРП "порушення під час розгляду справ про адміністративні правопорушення".

"Під час розгляду вказаних справ суддя визнала зазначених осіб винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та застосувала до них адміністративне стягнення, не маючи безспірних доказів, які б підтверджували їхню вину, а постановлені рішення у вказаних справах суддею належно не мотивовані", - повідомляє Вища рада правосуддя.

У повідомленні не вказуються прізвища тих, кого притягнула без доказів до відповідальності Людмила Войнаренко, але розгляд її діяльності на посаді судді відбувався у рамках утисків Автомайданівців під час акцій протесту в грудні 2013 - лютому 2014 років.

З посади через розслідування суддю Людмилу Войнаренко відсторонили 10 тавня 2017 року.

"Мене звільнено за розгляд трьох матеріалів нібито участників автомайдану, не зважаючи на винесені рішення апеляційного суду, де 2 особи визнано не участниками автомайдану, а одна винесена мною постанова залишена без змін, більш того до Вищої ради правосуддя надійшла заява від даної особи про те, що його права не були порушені, він нікого не уповноважував представляти його інтереси", - прокоментувала Людмила Войнаренко рішення Вищої ради правосуддя у Facebook.

Вона зазначила, що винесене рішення є політичним замовленням.