У Києві присвоїли президентському полку ім’я Богдана Хмельницького (фото)

15:11, 15.12.2017
У Києві присвоїли президентському полку ім’я Богдана Хмельницького (фото)

Порошенко вручив президентському полку ім. Хмельницького прапор.

Президент Петро Порошенко присвоїв своїм указом Окремому Київському полку Президента України почесне найменування імені гетьмана Богдана Хмельницького.

 

Про це Порошенко повідомив під час урочистостей в президентському полку у п’ятницю.

 

“Я прийняв рішення про присвоєння імені Богдана Хмельницького вам, як одній із частин Збройних Сил України на честь великого українського полководця та першого національного військового підрозділу української революції 1917-1921 років”, - сказав глава держави.

 

Відтепер військова частина носитиме найменування Окремий президентський полк імені гетьмана Богдана Хмельницького.

 

Президент нагадав, що наступного року виповнюється 370-та річниця початку визвольної війни українського народу під проводом гетьмана Богдана Хмельницького, також нині Україна відзначає сторіччя від створення війська Української народної республіки.

 

“І символічно є те, що першим його підрозділом став Перший український козачий полк імені Богдана Хмельницького”, - додав  Порошенко.

 

 

Глава держави висловив переконання, що спадкоємність поколінь українських захисників має знайти своє втілення в сучасних Збройних силах України: “В назвах, на знаменах військових частин обов’язково мають бути імена звитяжних воїнів, які  з давніх-давен будували українське військо і здобули військову славу.  Це надихатиме українських воїнів у боротьбі з російським агресором, в якій ми обов’язково переможемо”.

 

Президент також зазначив, що особовий склад Окремого полку Президента України гідно виконує поставлені завдання на Сході України: “Понад 240 військовослужбовців полку є учасниками бойових дій. Дебальцеве, Щастя, Попасна, Савур-Могила, Станиця-Луганська, Маріуполь, Широкине - це далеко не повний перелік місць, де військовослужбовці полку гідно виконували завдання із захисту України”.

 

Порошенко зазначив, що у боротьбі за незалежність Україну зараз підтримує весь світ,  яскравим свідченням чого є рішення Ради ЄС на рівні глав держав та урядів продовжити санкції проти РФ, однак українське військо є головним гарантом  незалежності.

 

“Ми маємо міцних, надійних, вірних союзників у світі. Але я хочу наголосити, що найголовніший наш союзник, гарант нашої незалежності є Збройні Сили України, Національна гвардія України, інші військові формування”, - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

 

У ході урочистостей Президент вручив командуванню полку Бойовий прапор, а також взяв участь у ритуалі складання Військової присяги молодим поповненням.

 

За словами Порошенка, серед поповнення окремого полку Президента України — 17 молодих воїнів, батьки яких брали участь у боях з російсько-терористичними військами на Сході України.