Петро Димінський оголошений в розшук

18:48, 15.12.2017
Петро Димінський оголошений в розшук

Петро Димінський невдовзі може бути оголошений у міжнародний розшук.

Національна поліція оголосила президента ФК "Карпати", бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії, в національний розшук.

 

Про це свідчить картка на сайті МВС.

 

У розрахунках поліції вказано, що Димінський є особою, яка переховується від органів досудового розслідування. Дата зникнення – 11 грудня 2017 року.

 

Йому оголошено підозру за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил дорожнього руху, які призвели до смерті потерпілого).

 

 

Водночас, керівництво телеканалу ZIK (який належить Димінському) називає причиною вручення підозри у скоєнні смертельної аварії та подання в  розшук власника телеканалу Петра Димінського, його відмову "віддати телеканал в управління на три роки".

 

В офіційній заяві, оприлюдненій 15 грудня, ZIK стверджує, що з такою пропозицією нещодавно до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, звернулися від імені адміністрації Президента народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною.

 

"Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП", – заявляють на телеканалі.

 

У свою чергу, медіа-експерт Катерина Загорій заявляє, що разом із чоловіком, народним депутатом від БПП, Глібом Загорієм цікавилася телеканалом ZIK у власних інтересах, а адміністрація Президента не має до цього жодного відношення.

 

"Ми справді з чоловіком розмовляли з паном Димінським, у зв'язку з тим, що він є власником телеканалу. Про те, що телеканал або продається, або віддається в управління. Пан Димінський сказав, що йому не цікаво віддавати його в управління і йому не дуже цікаво продавати, але він готовий розглядати варіанти", – каже пані Загорій, зазначивши що здивована подібними звинуваченнями.

 

Як повідомляла «УМ», 12 грудня ГПУ повідомила, що суд надав дозвіл на затримання  Димінського. Перед цим поліція повідомила Димінському про підозру в скоєнні смертельної аварії на Львівщині 18 серпня 2017 року. Тоді автомобіль власника ФК "Карпати" став учасником аварії, в результаті якої загинула 31-річна Наталія Тріла.

 

Сам Димінський з 22 серпня перебуває поза межами України.

 

30 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проведена експертиза ДНК з подушок безпеки в автомобілі засвідчила, що охоронець Димінського Андрій Борщ, який взяв на себе провину за аварію, не був за кермом на момент аварії.

 

9 грудня мати загиблої внаслідок ДТП Марія Тріла заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП, та відсутність матеріальних претензій у зв'язку з аварією.