У Сан-Франциско закрили аквапарк через агресивних морських левів

13:46, 17.12.2017
У Сан-Франциско закрили аквапарк через агресивних морських левів

Зоологи Сан-Франциско кажуть, що поведінку морських левів важко передбачити.

Частину затоки Сан-Франциско, де розташований аквапарк, закрили для купання після того, як морські леви, що там живуть, двічі нападали на людей за останні дні.

 

Про це повідомляють американські ЗМІ у неділю.

 

Зокрема, агресивна тварина вкусила чоловіка у районі паху минулої п'ятниці, а за день до цього інший чоловік отримав серйозну травму руки.

 

Не виключено, що обидва напади скоїв той самий морський лев.

 

Аквапарк у Twitter опублікував офіційне повідомлення, що аквапарк закриють до понеділка.

 

Фахівці з місцевого Центру морських ссавців кажуть, що такі напади на людей з боку тварин рідкісні, проте, за останні три роки було зареєстровано 10 подібних випадків.

 

Причина нападів незрозуміла. Востаннє морський лев напав на купальника в затоці Сан-Франциско минулого тижня.

 

"Тварина вкусила його в область геніталій", - розповів в інтерв'ю газеті San Francisco Chronicle 79-річний Боб Ропер, який є у тому ж клубі плавців, що і потерпілий.

 

Іншого чоловіка, 56-річного Крістіана Айнфельда, морський лев вкусив за руку під час купання.

 

Як розповів Айнфельд каналу KTVU, побачивши, що наближається морський лев, він крикнув йому: "Ні!". Проте, за його словами, тварина ніяк не відреагувала на крик.

 

"Його морда ковзнула по моїй руці. На щастя, він схопив мене за руку лише одним зубом", - додав постраждалий.

 

Зоологи кажуть, що поведінку морських левів важко передбачити. Експерти поки не можуть назвати причину нападів на людей.

 

"Можливо, морські леви таким чином просто захищають свою територію, або ж ідеться про поранену чи хвору тварину", - припустила представник аквапарку Лінн Калліван в інтерв'ю CBS News.

 

У травні цього року в Ричмонді на заході Канади морський лев стягнув у воду дівчинку, що сиділа на березі, схопивши її за плаття. Дитина не постраждала.