Порошенко помолився у Португалії за мир в Україні

17:55, 18.12.2017
Порошенко помолився у Португалії за мир в Україні

Марина і Петро Порошенко під час молитви у центрі паломництва «Фатіма».

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною помолився за мир в Україні у центрі паломництва «Фатіма» у Португалії.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України в понеділок.

 

“Під час перебування у Португалії Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відвідав центр паломництва «Фатіма». Президентське подружжя помолилося за мир в Україні у Храмі Пресвятої Богородиці Розарія та поклало квіти до могил свідків явлення Пресвятої Богородиці”, - йдеться в повідомленні.

 

Президент та Перша леді також встановили свічки біля Каплиці явлення Пресвятої Богородиці.

 

Під час зустрічі з керівником центру преподобним Карлушом Кабесіньяшом Порошенко зауважив, що у світі є кілька місць, наповнених особливою енергетикою та духовною силою, і одне з них – «Фатіма».

 

“Відвідування такого місця паломництва, особливо напередодні Різдва, дає кожному з нас додатковий імпульс для осмислення наших дій та сенс нашого земного життя”, - підкреслив Порошенко.

 

Водночас Президент наголосив, що українці змушені жертвувати своїм життям не тільки за незалежність своєї держави, але й боротися за свободу та цінності, на яких базується об'єднана Європа. Він нагадав, що у цій війні понад 10 тисяч українців загинули та майже 1,8 мільйона стали вимушеними переселенцями.

 

“Сьогодні, напередодні Різдвяних свят, я вірю в перемогу добра над злом і повернення миру в Європу”, - додав глава держави.

 

Зазначимо, Президент України Петро Порошенко 17-18 грудня перебуває з офіційним візитом у Португалії.