Селище Новолуганське обстріляли з «Градів»: є жертви серед цивільних (фото)

19:07, 18.12.2017
Селище Новолуганське обстріляли з «Градів»: є жертви серед цивільних (фото)

Селище Новолуганське зазнало варварського і цинічного обстрілу з "Градів". (Фото з ФБ-сторінки Павла Жебрівського)

Бойовики обстріляли з реактивних систем залпового вогню селище Новолуганське на луганському напрямку в понеділок ввечері. Внаслідок обстрілу є жертви серед цивільного населення, проводиться евакуація мирних мешканців.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

«Сьогодні, 18 грудня, близько 17-ї години, російсько-окупаційні війська з населеного пункту Горлівка здійснили варварський, цинічний обстріл з реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Новолуганське, що на Луганському напрямку району АТО», - йдеться у повідомленні.

 

Кількість жертв та масштаби руйнувань встановлюються. Вживаються негайні заходи з евакуації місцевих мешканців та локалізації пожеж, що виникли в результаті терористичних обстрілів.

 

За даними голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, на житлові будинки Новолуганського впало близько 15 снарядів.

 

“Дух "русского міра" щойно відчули на собі мешканці селища Новолуганське: близько 17-ї години на житловий сектор упало щонайменше 15 снарядів “Граду”. Російські найманці поцілили в житлові будинки та дитячий садок. Як доповідає мені голова Бахмутської ВЦА Володимир Бохонов, палають приватні будинки на вулиці Мічуріна, у дитячому садку вибиті шибки та пошкоджено майданчик”, - повідомив пан Жебрівський.

 

За його словами, наразі це лише попередня інформація.

 

Водночас, у штабі АТО пізніше уточнили, що на мирні квартали селища впало близько 30 реактивних снарядів.

 

 

«На луганському напрямку російсько-терористичні війська досягли вершини цинізму та нелюдяності. Окупанти здійснили варварський обстріл з реактивних систем залпового вогню населеного пункту Новолуганське та випустили не менше 30 реактивних снарядів. На жаль, є жертви серед цивільного населення. Уже відомо, що двох жінок доставлено до реанімації. Горять три будинки, а ще два пошкоджені. Вживаються негайні заходи з евакуації місцевого населення та локалізації пожеж», - йдеться у повідомленні військових.

 

 

Згодом пан Жебрівський додав, що прямого влучання снарядів "Граду" зазнали 8 будинків, загалом ушкоджено 20 будинків. Окрім, дитячого садка ворог поцілив ще й у школу. В селищі перебиті лінії електропостачання, на місці розгорнуто оперативний штаб. Окрім двох жінок до лікарні госпіталізовано ще й двох поранених чоловіків.