Українського бізнесмена Павла Фукса не пустили до США

13:21, 21.12.2017
Українського бізнесмена Павла Фукса не пустили до США

Павло Фус має статки у 270 мільйонів доларів (Економічна правда)

До США не пустили Павла Фукса, якого називають новим українським олігархом.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на власні джерела.

Павла Фукса зупинили при проходженні кордону для бесіди співробітники міграційної служби для з'ясування обставин.

Зазначається, що у підсумку після декількох годин, проведених в аеропорту, Фукс змушений був полетіти назад.

Бізнесмен в коментарі "Українській правді" пояснив, що його не депортували, а не впустили через нібито неправильно заповнену анкету при отриманні візи.

Рішенням цієї проблеми зараз зайняті його юристи.

Павло Фукс – бізнесмен, який народився у Харкові, потім перебрався до Москви, де прожив тривалий час і заробив капітал. За його словами, він відмовився від російського громадянства, а у 2015 році отримав новий український паспорт.

Водночас, на сайті московської будівельної корпорації MOS CITY GROUP він і досі зазначений як голова ради директорів. А згідно з відкритими даними російського єдиного державного реєстру юросіб, є одним із засновників компанії. Найвідоміший проект цієї корпорації – хмарочоси "Москва-сіті".

Вперше у рейтинг найбагатших українців за версією журналу "Фокус" Павло Фукс увійшов у 2017 році за підсумками 2016-го – і одразу посів 24 позицію. Його статки оцінили у 270 мільйонів доларів.

В Україні Фукс відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

Раніше програма "Схеми" повідомляла, що Фукс літає одним приватним літаком з головною політичною опорою Ігоря Коломойського – народним депутатом України, співголовою парламентської групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком.