У Харкові підірвали машину скандального поліцейського Миколи Черемухіна (фото)

13:29, 25.12.2017
У Харкові підірвали машину скандального поліцейського Миколи Черемухіна (фото)

За попередніми даними, гранати заклали гранати під дно автомобіля, внаслідок чого пролунав вибух. (Фото: NewsRoom)

У центрі Харкова вибухнув позашляховик Dodge, яким користується начальник відділу оперативних розробок в східному регіоні Микола Черемухін.
 
За попередніми даними, чотири гранати Ф-1 заклали гранати під дно автомобіля, внаслідок чого пролунав вибух. Внаслідок вибуху пошкоджено сім автомобілів та гаражні ворота. Ніхто з людей не постраждав.
 
Ймовірно, зловмисники встановили гранати, які мали спрацювати, коли автомобіль почне рух. Однак одна з них вибухнула завчасно, три інші довелося знешкоджувати вже на місці події саперам, повідомляє NewsRoom із посиланням на джерело у правоохоронних органах.
 
"Судячи з такої кількості вибухівки, його навряд чи хотіли просто налякати", - повідомило джерело.
 
 
Черьомухін у жовтні 2015 року був призначений заступником начальника ГУНП України в Харківській області. Сфера відповідальності – добровольчі батальйони. Проти призначення Черьомухіна виступили деякі громадські організації Харкова, у тому числі колишні поліцейські із роти поліції "Східний корпус".
 
Поліцейського начальника обвинувачували у злочинній діяльності. 5 січня 2017 року Черьомухін був призначений на посаду з меншим обсягом роботи – начальником відділу оперативних розробок у східному регіоні  управління оперативних розробок Департаменту карного розшуку Національної поліції України.
 
 
У Черемухіна до цього в нього виник конфлікт з представниками "Азову", які вимагала його відставки. Активісти звинувачували Черемухіна у груповому зґвалтуванні, рекеті, вимаганні та створенні організованого злочинного угрупування.