Звільнених з полону українців в аеропорту зустрічали Президент України та посол Франції (відео)

21:10, 27.12.2017
Звільнених з полону українців в аеропорту зустрічали Президент України та посол Франції (відео)

Обмін полоненими 27 грудня пройшов вдало (Ірина Геращенко / Facebook)

Петро Порошенко та Ізабель дюмон зустріли в аеропорту неподалік лінії розмежування 73 звільнених із полону терористів українських військових, активістів та громадських діячі і науковців.

Відео зустрічі опублікувала прес-служба Президента України.

"Дякую дорогі мої. Тут приїхали вас зустрічати і міністр оборони, і наші партнери по "нормандському формату" - посол Франції і представник посольства Німеччини, і саме зусиллями Ангели Меркель і Еммануеля Макрона, великої нашої команди стало можливим, щоб ви зараз були з нами. Але я думаю, що ми тут не будемо влаштовувати ніяких мітингів. Ми робимо все можливе. Я попросив, щоби були надані вам гелікоптери, і зараз усі будуть відвезені до Харкова", - сказав Петро Порошенко.




Після цього Президент України повідомив, що на звільнених вже чекають гелікоптери, щоб відвезти їх до Харкова, а потім у Київ, де вже зібралися небайдужі, щоб зустріти звільнених українців.

Народна депутатака Ірина Геращенко, яка у Мінській контактній групі домагалася звільнення заручників, повідомила, що до Харкова вони прибудуть у військовій формі.




Нагадаємо, поблизу Горлівки відбувся обмін полоненими, перемовини з терористами про нього тривали понад рік.