Суд арештував майно компанії «Український медіа холдинг» Сергія Курченка

16:01, 28.12.2017
Суд арештував майно компанії «Український медіа холдинг» Сергія Курченка

Сергій Курченко - "гаманець" "сім’ї Януковича" (www.sergeykurchenko.com)

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна, яке через офшорні компанії належить Сергію Курченку, серед них - компанія "Український медіа холдинг", який об’єднує низку ЗМІ,

Про це повідомляє "Новое время".

Суд заарештував акції компаній, які належать до "Українського медіа Холдингу" (UMH) за клопотанням слідчих, які розслідують злочини колишнього президента Віктора Януковича.

Правоохоронці пояснили своє клопотання тим, що зазначені активи пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних колишнім президентом, і стосуються присвоєння майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах, відмиванням незаконних доходів.

У Генпрокуратурі зазначили ризик втрати цих активів і незаконність їх походження.

Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу УМХ.

Нагадаємо, за прогнозами генерального прокурора Юрія Луценка, Курченко може втратити медіахолдинг УМХ (UMH) до кінця цього року.

"Сподіваємося, що до Нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати і читати певні проросійські ватяні видання", - говорив Луценко.