Шуфрич-молодший отримав рік умовно за збитого автомобілем чоловіка

20:10, 28.12.2017
Шуфрич-молодший отримав рік умовно за збитого автомобілем чоловіка

Син Нестора Шуфрича в суді (Українська правда)

Несто Шуфрич, син народного депутата Нестора Шуфрича, отримав рік умовного покарання за те, що збив чоловіка на пішохідному переході.

Про це повідомив адвокат В’ячеслав Лисенко, який у суді представляв інтереси постраждалого від дій Шуфрича-молодшого Олексія Мельниченка.

"Вердикт суду: визнати Шуфрича винним в скоєнні правопорушення, призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки і звільнити від відбування основного покарання з відстрочкою на один рік", - написав він.

Останнє судове засідання у справі відбулося у четвер. 28 грудня.

Нагадаємо, 26 серпня на пішохідному переході по вулиці Шота Руставелі у Києві Нестор Несторович Шуфрич збив Олексія Мельниченка. Чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, а на сина народного депутата завели кримінальну справу.

Адвокат потерпілого повідомив, що між сторонами укладено мирову угоду, Олексій Мельниченко отримав грошову компенсацію у розмірі мільйона гривень, а також родина Шуфрича-молодшого повністю оплачує складне лікування чоловіка.

"Як представник потерпілого на суді я висловив волю Олексія: покарання має бути мінімальним в межах санкцій ст. 75 КК України. ... Умови, що полегшують вину, обвинувачений виконав. Покарання, яке він отримав, в даній ситуації за законом є максимально суворим", - написав адвокат.

Шуфрич-молодший на суді заявив, що зробив висновки із ситуації та змінив своє ставлення до життя. Він повнісю визнав провину та попросив суддю не відправляти його за ґрати.

Як повідомляла "УМ", після аварії першим жертву Шуфрича-молодшого рятував син головного рабина України, який приїхав до батька на час відпустки.