У Запоріжжі священники Московського патріархату двічі відмовили у відспівуванні загиблого хлопчика

10:23, 05.01.2018
У Запоріжжі священники Московського патріархату двічі відмовили у відспівуванні загиблого хлопчика

Хлопчик, якого вбив самогубця (фото із соцмереж)

У Запоріжжі священники Московського патріархату двічі відмовили батькам у відспівуванні їх сина, який трагічно загинув 31 грудня, коли на дитину з 8-го поверху впав самогубця.

Про це повідомляє видання ForPost.

Священник, який прийшов здійснювати заупокійну службу перед похованням, дізнався, що дитину хрестили в церкві Української православної церкви Київського патріархату.

Після цього батьки звернулися безпосередньо до найближчого храму Івана Кронштадського, який належить УПЦ МП, але, незважаючи на сльози матері, яка на колінах благала здійснити обряд, у службі знову було відмовлено.

Журналісти повідомляють, що батько хлопчика, Роман Поліщук, навіть вдарив священника, який відмовив родині.

Як пояснив служитель церкви Московського патріархату Євгеній Молчанов, який відмовився відспівати малюка, в Московському патріархаті не визнають Київський патріархат, тому всі обряди, здійснені в іншій конфесії, - недійсні.

"Смерть будь-якої дитини завжи тяжка. Мені дуже жаль, я співчуваю цим людям, але переступити через ці моменти я не можу. Дитина, хрещена у Київському патріархаті, залишається нехрещеною, а сама церква Київського патріархату недійсна і незаконна. Я молюсь за це дитя вдома, а в храмі не можна, тому що воно нехрещене, - сказав Євгеній Молчанов.

Відпівав загиблу дитину священник із храму святого Миколи, де і хрестили дитину.

Запросили на відпівання священника із Московського патріархату представники ритуальної компанії, яка займалася організацією похоронів.

Нагадаємо, дворічний хлопчик гуляв 31 грудня біля будинку зі своїм батьком. У цей момент чоловік, який жив на 8-му поверсі будівлі вирішив вчинити накласти на себе руки та викинувся із вікна. Самогубця впав на малюка, який помер від тяжких травм в кареті швидкої допомоги.