У Харкові п’яний волонтер на кухні підірвав гранату РГД-5 та загинув

12:50, 05.01.2018

У Харкові чоловік, який возив волонтерську допомогу в зону АТО, підірвав на кухні орендованої квартири гранату РГД-5 та загинув внаслідок вибуху.

Про вибух гранати повідомляє заступник головини національної поліції В’ячеслав Аброськін.

"5 січня, вночі в Харкові у орендованій квартирі, яка розташована на 3-ому поверсі житлової багатоповерхівки, місцевий житель, 1979 р.н., за наявною інформацією керівник пансіонату для престарілих, який неодноразово в якості волонтера виїжджав до зони АТО, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час необережного поводження впустив на підлогу гранату РГД-5, яка вибухнула", - пише правоохоронець у Facebook.

Варто відзначити, що граната РГД-5 не могла б вибухнути від простого падіння. Очевидно, чоловік актитував її до того, як гранаті зірвалася.

"В результаті вибуху молодий чоловік загинув. Тільки дивом не постраждали його жінка та двоє малолітніх дітей, які в цей час знаходилися в сусідній кімнаті", - зазаначає В’ячеслав Аброськін.

В Національній поліції повідомили, що вже проводять розслідування за цим фактом.

"Поліція проводить розслідування за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", - ідеться в повідомленні.

Про те, чи будуть слідчі дізнаватися, звідки у чоловіка граната, не вказано.

Журналісти ТСН інформують, що вибух стався на кухну у квартирі багатоповерхівки. Подробиць інциденту та ім’я загиблого наразі не повідомляється.