Махмуд Ахмадінежад затриманий за підтримку акцій протесту в Ірані

11:25, 07.01.2018
Махмуд Ахмадінежад затриманий за підтримку акцій протесту в Ірані

МАхмуд Ахмадінежад був президентом Ірану в 2005-2013 роках (Al-Quds Al-Arabi)

Колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінежада затримали в Ширазі за заяви на підтримку акцій протесту проти політики Хасана Рухані.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на інформацію видання Al-Quds Al-Arabi.

Наприкінці грудня екс-президент заявив, що "деякі лідери живуть окремо від проблем людей, і нічого не знають про реальність суспільства".

Також він додав, що сьогодні Іран страждає "від поганого управління", і що уряд чинного президента Хасана Руані "вважає, що володіє землею, і народ є невірним суспільством".

За повідомленням газети з посиланням на "надійні джерела в Тегерані", влада країни наразі намагається взяти Ахмадінежада під домашній арешт.

Як повідомляла "УМ", в Ірані після подорожчання хліба спалахнули акції протесту. Мітингувальники захоплюють адміністрації та вимагають припинити витрачати гроші на інші країни, натомість нормалізувати економіку та забезпечити молодь робочими місцями.

На акціях протесту вже загинуло понад 20 осіб, а сотні активістів були арештовані.

Нагадаємо, Махмуд Ахмадінежад, шостий президент Ірану, пішов з посади після 2 президентських термінів. Після нього на виборах переміг Хасан Рухані. За повідомленнями із Ірану, Ахмадінежад обіцяв зайнятися науковою кар’єрою, а верховний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї призначив його членом Ради доцільності.