У справі Балуха в Криму дозволили допит свідків, які можуть спростувати обвинувачення

16:44, 10.01.2018
У справі Балуха в Криму дозволили допит свідків, які можуть спростувати обвинувачення

Володимир Балух у суді (Кримська правозахисна група)

В "суді" окупованого Криму дали дозвіл на участь у засіданні шести свідків зі сторони захисту проукраїнського активіста Володимира Балуха.

"У "Роздольненському районному суді" в ході чергового засідання 10 січня 2018 року "суддя" Олена Тедеєва задовольнила клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про допит шести свідків захисту, свідчення яких повинні спростувати ряд документів і свідчень в рамках кримінальної справи", - повідомляє Кримська правозахисна група.

Як зазначають правозахисники, сторона захисту має лише 2 дні, щоб організувати прибуття всіх свідків до суду. адже наступне засідання у справі призначене на 12 січня.

У ході засідання суддя повідомила, що підготувала процесуальну скаргу на адвоката, за те, що він не був присутній на одному з засідань. у свою чергу захисник Володимира Балуха нагадав. шо попереджав суд заздалегідь про відсутність і просив призначити засідання на іншу дату, але "суддя" це проігнорувала.

Нагадаємо, Володимир Балух в окупованому Криму вивісив на своєму подвір’ї український прапор. Після цього на горищі його будинку в ході обшуку "правоохоронцями" окупантів було знайдено дві гранати. Проукраїнського активіста тепер звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів та присудили відправити за ґрати на 3 роки і 7 місяців, а правозахисники називають Балуха політв’язнем Кремля.

Як повідомляла "УМ", у грудні Володимир Балух звільнений з СІЗО під домашній арешт.