Поліцейських після скандального обшуку в будинку бізнесмена звинувачують у перевищенні повноважень

14:35, 11.01.2018
Поліцейських після скандального обшуку в будинку бізнесмена звинувачують у перевищенні повноважень

Тимофій кохнович у суді після обшуків його будинку (скріншот відео)

Проти співробітників Голосіївського управління поліції відкрили кримінальне провадження за підозрою в перевищенні службових повноважень в ході обшуку в будинку бізнесмена Києві.

"Розпочато кримінальне провадження за ознаками перевищення влади або службових повноважень співробітниками Голосіївського УП, які проводили обшук за місцем проживання уродженця Білорусі та його подальше затримання", - повідомляє прокуратура міста Києва.

Досудове розслідування проводитимуть слідчі СБУ у Києві та Київській області.

Розслідування розпочалося після оприлюднення відео обшуків у будинку білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича, у ході якого в поліцейські нібито підкинули боєприпаси в ході обшуку.

Крім того, прокуратурою ініційовано службове розслідування щодо співробітників місцевої прокуратури, які підтримували у суді клопотання про застосування тимчасового арешту щодо даного громадянина.

Одночасно, за постановою прокуратури змінено підслідність у іншому кримінальному провадженні, розпочатому у вересні минулого року за фактом незаконного зберігання вказаним чоловіком зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, обшук у будинку Тимохія Кохновича відбувся 27 грудня у рамках кримінального провадження. відкритого у вересні 2017 року. Під час обшуку в будинку знайшли а вилучили 11 патронів до травматичної зброї. Бізнесмен Тимофій Кохнович був затриманий.

Невдовзі в соцмережах з’явилося відео, на якому нібито зафіксовано, як чоловік, який ввійшов до будинку разом із поліцейськими, підкинув боєприпаси, а потім повідомив про це слідчому. 




Тимофій Кохнович - бізнесмен, який у 2008 році втік з Білорусі через переслідування. В Україні він отримав політпритулок, а у 2016 році отримав громадянство.