У Яремчі оштрафували громадянина Білорусі за георгієвську стрічку

11:54, 12.01.2018
У Яремчі оштрафували громадянина Білорусі за георгієвську стрічку

Георгієвська стрічка в Україні стала символом російської агресії (Drom.ru / ілюстрація)

Яремчанський міський суд оштрафував на 2550 гривень гомадянина Білорусі, який не захотів знімати георгіївську стрічку із дзеркала на автівці після попередження.

Про це інформує Яремчанський міський суд.

Суд встановив, що 10 січня громадянин Білорусі В. Злобін о 10 годині 30 хвилин в с.Поляниця, по вул.Карпатській, керуючи автомобілем Мерседес Бенц Віто, реєстраційний номер 0433КІ-1, публічно використовував (демонстрував) прапорець із зображенням георгіївської (гвардійської) стрічки, розмістивши його на лобовому склі автомобіля.

Пан Злобін свою провину визнав та погодився сплатити штраф за адміністративне порушення.

"Прапорець із зображенням георгієвської стрічки конфіскований та за постановою суду підлягає знищенню", - зазначає прес-служба суду.

Як повідомляє ВВС-Україна, загалом туристів у автомобілі порушника було п’ятеро — троє чоловіків і дві жінки. Коли гостей з Білорусі попросили зняти заборонену в Україні стрічку — ті відмовились. Після цього один із депутатів Івано-Франківської обласної ради викликав поліцію.

Нагадаємо, 15 червня 2017 року в Україні набула чинності заборона на використання георгіївської (гвардійської) стрічки.

Закон передбачає, що публічне використання, демонстрація чи носіння георгіївської стрічки карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2550 грн).