Телеканал «Руставі-2» опублікував нібито копії розписок Порошенка до ФСБ

09:58, 14.01.2018
Телеканал «Руставі-2» опублікував нібито копії розписок Порошенка до ФСБ

Петро Порошенко міг написати листа директору ФСБ? (Адміністрація Президента)

Телеканал "Руставі-2" опублікував нібито копії звернень Президента України Петра Порошенка до ФСБ, в яких він гарантує не шкодити інтересам Росії.

Фото повного тексту "документів" опублікував професор Державного університету Ілії у Грузії Олег Панфілов.

У тексті, який називають зверненням Петра Порошенка до ФСБ, він описує причини, чому його потрібно допустити в Росії, а також обіцяє не шкодити інтересам РФ.

"Я, громадянин України Порошенко Петро Олексійович 26.09.1965 р.н, в період перебування на території Російської Федерації зобов'язуюсь дотримуватися російського законодавства, не брати участь в діяльності, спрямованій проти інтересів РФ. До дій російських прикордонників претензій не маю. 03 лютого 2007 року.", - зазначено в заяві.





Також опубліковано текст заяви-пояснення для директора ФСБ Росії.

"Я, громадянин України Порошенко Петро Олексійович 26.09.1965 р.н., 3 лютого при в’їзді на територію РФ в пункті паспортного контролю міжнародного аеропорту "Пулково" був затриманий російськими прикордонниками, які повідомили про заборону мені в’їзду до Росії.

Заявляю, що рішення про мій недопуск на територію РФ є необ’єктивним, так як до антиросійської кампанії президента Ющенка я не маю ніякого стосунку. Є одним із засновників Партії регіонів.

В інтересах Росії займаюся залученням великих інвестицій на заводи "Рошен" (Ліпецька область" та "Богдан" (Нижегородська область), створюю і надаю робочі місця росіянам, своєчасно і в повному обсязі сплачую податки.

Регулярно відвідую Санк-Петербур, де проживають батьки дружини мого старшого сина - Олексія. Під час моїх візитів до Санкт-Петербурга, а аткож ведення бізнесу в РФ ні я, ні мої близькі родичі до адміністративної і кримінальної відповідальності не притягувались.

Прошу Вас роз’яснити причини заборони мені в’їзду на територію Російської Федерації і видати завірену копію відповідного рішення.

03.02.2007 (підпис) П.Порошенко".









Варто відзначити, що Олексій Порошенко одружився із Юлією Аліхановою, батьки якої живуть у Санкт-Петербурзі, у 2013 році. Пара, до опублікування листа, неодноразово стверджувала, що познайомилися вони під час навчання в міжнародній школі INSEAD, тобто у 2011-2012 роках. До цього Олексій Порошенко за відкритими даними одруженим не був.

На "документі" також помітно, що його зареєстрували під номером вхідного документу 677231 від 08.02.2007, цією ж датою позначена "резолюція" на заяві з текстом "До матеріалів ДОР "Лоліта" (підпис без вказання ПІБ і посади) 08.02.2007". При цьому за правилами реєстрації вхідних документів, які збереглися ще з радянських часів, вони реєструються у день надходження, у виключних випадках - наступного робочого дня. 



В Адміністрації Президента заявили, що лист та розписка є "низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії Руставі-2 спецслужбою Росії".

"Прес-служба Адміністрації Президента звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкову інформацію, що носить явно замовний з боку країни агресора характер. А з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію, зокрема "Українська правда" і Newsone, розраховуємо на публічне вибачення", — ідеться у заяві Адміністрації. 


"Громадське"
відзначає, що телеканал "Раставі-2", який опублікував "заяву Порошенка" - одне з найпопулярніших грузинських ЗМІ, новина про «лист» до ФСБ - головна на сайті каналу. Коментарі до матеріалу дають, зокрема, і представники "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

За часів його президентства, телеканал займав провладну позицію і лишається прихильним до екс-президента та критичним до чинної грузинської влади.