Неподалік Дамаска сирійська армія застосувала хімічну зброю проти повстанців

11:30, 14.01.2018
Неподалік Дамаска сирійська армія застосувала хімічну зброю проти повстанців

Східна Гута (REUTERS)

Неподалік дамаска у провінції Східна Гута урядові війська Сирії застосували хімічну зброю на території. яка контролюється повстанцями.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на заяви місцевих мешканців.

За повідомленнями лікарів, за медичною допомогою звернулися шестеро людей з ознаками отруєння газом.

Приблизно 400 тисяч жителів Східної Гути залишаються на території, обложеній урядовими військами, допомогу яким надають російські військові. ООН назвала ситуацію в Східній Гуті катастрофічною.

ВВС повідомляє про катастрофічну ситуацію в регіоні.

"У Східній Гуті, де руйнівна облога спричинила гуманітарну катастрофу, житлові квартали зазнають ударів із землі і з повітря вдень і вночі. Мирні жителі змушені ховатися у підвалах будинків", - заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн.

"Сьогодні не так важко, як вчора, тому що поки що не літають військові літаки, немає масованого артобстрілу... наприклад ракетами класу земля-земля, мішенню для яких є будівлі і населення Харасти", - розповів Юсуф Ібрагим, який живе у підвалі будинку в контрольованому повстанцями місті Хараста-ель-Басаль (біля Східної Гути).

"Усі жителі залишаються в підвальних приміщеннях, фактично вони живуть у підвалах через часті масовані артобстріли", - додав він.

Східна Гута є стратегічно важливою територією для всіх сторін конфлікту в Сирії.

Повстанці, що контролюють її, можуть вести звідти обстріл і завдавати ракетних ударів по житлових кварталах Дамаска, що також спричиняє жерти серед цивільних у сирійській столиці.

Нагадаємо, хімічна атака сирійської армії по Хан-Шейхун у квітні 2017 року забрала життя не менше 60 людей, серед них були діти.