У Південній Африці розгромили магазин H&M через «расистську рекламу»

13:57, 14.01.2018
У Південній Африці розгромили магазин H&M через «расистську рекламу»

Погроми в магазині H&M (#BLACKDIAMOND ‏/ Тwitter)

У міста Йоганнесбург та Преторія в Південно-Африканській республіці розгромили магазини бренду одягу H&M через звинувачення в расизмі.

Про це повідомляє ВВС.

Учасники погромів висловили незадоволення рекламою з чорношкірим хлопчиком у кофті з написом "Найкрутіша мавпа у джунглях". Компанія вибачилась за напис, проте цього виявилось недостатньо.

Напади координувала ліворадикальна партія "Борці за економічну свободу", яка вважає рекламу H&M грубим проявом расизму.

Шведська компанія кілька днів тому вибачилась за рекламу, яка викликала гнів у багатьох країнах, та відкликала товар з продажу.

"Час для вибачень за расизм пройшов. Мають бути наслідки", - написав у Twitter речник партії "Борці за економічну свободу" Мбусені Ндлозі та виклав фотографії, на яких активісти вриваються в магазини H&M.

На цих та інших фотографіях видно, що протестувальники били вітрини, розкидали одяг та перевертали манекени.

У поліції повідомили про кілька нападів на магазини H&M у провінції Гаутенг (у яких розташовані Йоганнесбург та Преторія). В одному випадку вкрали кілька предметів - саме у цьому торговому центрі поліція застосувала гумові кулі.

Представники партії "Борці за економічну свободу" заявляють, що магазинам H&M не місце в їхній країні та не будуть вибачатись за атаки.