У Донецьку заборонили сепаратистам купувати нерухомість в Україні

15:20, 15.01.2018

Так звана "народна рада ДНР" прийняла "закон", який забороняє "окремим категоріям осіб" мати нерухомість за межами окупованих районів Донецької області.

 

Подібне рішення опублікувала низка інформаційних ресурсів сепаратистів Донецька в понеділок.

 

Крім того, даним нововведенням забороняється "відкривати і мати рахунки (вклади), зберігати готівкові грошові кошти і цінності банках, розташованих за межами так званої "ДНР".

 

Заборона, в першу чергу, стосується тих, хто має відношення до "питань державної безпеки ДНР".

 

Зазначається, що бойовики планують перевіряти дотримання норм "закону", а також карати його порушників.

 

Крім того, повідомляється, нібито ватажок "ДНР" Олександр Захарченко видав "указ №363", згідно з яким всім жителям ОРДО заборонено залишати окуповану територію.

 

Вказується, що копію "документа" в соцмережах поширили місцеві жителі.

 

Крім того, повідомляється, що телефонограми з приводу обмеження виїзду за межі окупованої території Донецької області співробітникам лікарень, шкіл та інших "держпідприємств" і підприємств муніципальної форми власності були розіслані на місця.

 

При цьому на сайті так званого "парламенту ДНР" і на сайті Захарченка відповідний "указ" відсутный.

 

Так, після "указу" №362 відразу йде "указ" №372. Ніяких згадок про подібну заборону на "офіційних" сайтах "ДНР" не було.

 

Раніше повідомлялося, що ватажок бойовиків окупованих територій Донецької області Олександр Захарченко наказав передавати в держвласність весь вирощений урожай сільгоспрослин, овочів, фруктів, винограду та іншого.