У Тріполі бойовики напали на аеропорт: загинуло 20 осіб

08:59, 16.01.2018
У Тріполі бойовики напали на аеропорт: загинуло 20 осіб

Літак після нападу бойовиків у Тріполі (REUTERS)

У столиці Лівії Тріполі бойовики напали на єдиний діючий в країні аеропорт, щоб визволи ув’язнених із тюрми неподалік. У збройному протистоянні загинуло не менше 20 осіб. ще 60 отримали різні травми.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Уряд національної згоди повідомив, що збройне формування напало на аеропорт, намагаючись таким чином влаштувати втечу з розташованої поруч з аеропортом в'язниці бойовиків", - йдеться в повідомленні.

У спецслужбі Лівії додали, що на аеропорт напали люди лідера бойовиків, відомого як Башир.

За інформацією агентства, стрільба з ранку була чутна в столиці. Крім того, в аеропорту Mitiga були припинені всі польоти.

З часу повалення в 2011 році в збройному конфлікті. що мав риси громадянської війни, режиму полковника Муаммара Каддафі Лівія переживає важку кризу. На політичній арені протиборствують ліберальні сили, яких підтримує армія, і представники ісламістських партій, за якими стоять угруповання колишніх повстанців. З тих пір територію країни знаходиться під контролем різних політичних сил та їхніх збройних загонів, центральне уряд контролює лише столичний регіон.

В результаті складної ситуації в країні Лівія увійшла в список з п'яти країн, від поїздок в які Міністерство закордонних справ України закликає громадян утриматися.