У Хмельницькому школярі ЗОШ № 13 хочуть створити коворкінг для творчості (відео)

11:15, 16.01.2018
У Хмельницькому школярі ЗОШ № 13 хочуть створити коворкінг для творчості (відео)

Креативний коворкінг школярі та батьки створюють власними силами (Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№ 13 ім М.К.Чекмана / Facebook)

У Хмельницькому школярі ЗОШ № 13 із різних класів об’єдналися, щоб обладнати арт-простір, де зможуть танцювати, малювати, проводити конкурси і влаштовувати безліч творчих заходів на території навчального закладу.

Збір коштів для втілення проекту діти та підлітки розпочали на GoFundEd - краудфандинговій платформій для освітніх проектів.

"У нас немає вільного сучасного простору для спілкування та розвитку. Усі свята, виступи, концерти, заняття гуртків, тренінги та цікаві зустрічі ми проводимо у приміщенні спортивного залу. У мікрорайоні немає жодного культурно-розважального чи мистецького закладу. Наша школа – це єдине місце, де ми можемо творчо розвиватись", - повідомляють організатори.

Вони показали план зали для проектів, а також надали кошторис витрат на ремонт приміщення та закупівлю обладнання.



Хоча 37 тисяч гривень на облаштування зали та придбання стільців і ноутбука з проектором - досить скромна сума, наразі вдалося зібрати лише 42% із необхідних грошей. Тому діти просять підтримати проект.




"На території Арт-простору ми зможемо:

  • Проводити заняття творчих гуртків та клубів у приємній атмосфері. В нашій школі вже діє танцювальний гурток “Грація”, чоловіча вокальна група “Родослав”, хор початкової та старшої школи, команда КВК “ЕЛЬ-комбі”, агітбригада “Здоровий квартал”, театр пісні “Драйв”.
  • Влаштовувати кінопокази, лекції, збори, тематичні вечори, зустрічі, ставити спектаклі та організовувати концерти.
  • Проводити конкурси краси папероїдів. Папероїди з’явилися в нашій школі рік тому, і тепер ці конкурси краси – найочікуваніша подія року серед учнів.
  • Проводити традиційні “Битви енергій” в рамках проекту з кліматичної освіти та енергозбереження “Еко-Я”.
  • Вивчати мистецтво за новими технологіями.
  • Проводити круглі столи, тренінги, семінари, засідання шкільного самоврядування", - пишуть учні ЗОШ № 13 у Хмельницькому.