У справі Кернеса про викрадення двох євромайданівців з'явились нові подробиці

17.01.2018
Київський районний суд Полтави днями продовжив розглядати справу Геннадія Кернеса, якого разом з його охоронцями підозрюють у викраденні двох євромайданівців.
 
Події мали місце ще в січні 2014 року, але позавчора сторона звинувачення змогла озвучити лише п’ятий із тринадцяти томів зібраного провадження. 
 
Процес триває так довго через нові обставини та версії, що постійно виникають у ході слідства. Останнє слухання не стало винятком.
 
Адвокат харківського мера Лідія Ізовітова звернула увагу судді на те, що по цій справі першим був допитаний народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, а не самі потерпілі.
 
На її думку, такі дії слідчих є порушенням Кримінально-процесуального кодексу України, що й стало причиною подання адвокатами відповідної заяви.
 
Крім цього, захист Геннадія Кернеса вважає неприпустимим долучати до справи медичні експертизи, які нібито зроблені без відповідного огляду. У результаті, слухання знову перенесли на два тижні. 
 
Як «УМ» уже повідомляла, активісти Євромайдану — Олександр Кутянін та Сергій Ряполов — зникли біля готелю «Національ» у Харкові після того, як сфотографували номери автомобілів «друзів Кернеса».
 
У їх викраденні підозрюють мера Харкова та його двох охоронців. Звинувачення було висунуто у березні 2015 року. Для більшої об’єктивності слухання проходить у Полтаві.