Терористи не надають гарантій безпеки для відновлення мобільного зв’язку на окупованому Донбасі

09:23, 17.01.2018

В ОРДЛО не надали гарантій безпеки для ремонту магістрального кабелю мобільного оператора Vodafone, який був пошкоджений у результаті обстрілів орієнтовно в районі Донецьк-Мар’їнка-Докачаївськ.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на заяви українських представників у СЦКК.

"Так, станом на 16.01.2018 з боку української сторони виконано усі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора Vodafone Україна та надано необхідні гарантії безпеки їх проведення. Зазначені питання вирішуються за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО та СММ ОБСЄ в Україні", - ідеться в повідомленні.

При цьому процес вирішення цієї проблеми зі сторони ОРДО перебуває на "нульовому" рівні: гарантії безпеки з боку НЗФ ОРДО, необхідні на час проведення ремонтних робіт, відсутні.

"Такі дії московських кураторів ОРДО виглядають більш цинічно на фоні офіційних статистичних даних: станом на 16.01.2018 до української сторони СЦКК надійшло 27 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робі на об’єктах інфраструктури Донецької області різного характеру, з них українською стороною планово погодженні вже 20 заявок (решта у відповідні терміни буде своєчасно задоволена) та надано необхідні гарантії безпеки з боку штабу АТО. У цей же час з боку ОРДО з відповідними безпековими гарантіями погоджена лише ОДНА заявка. Як кажуть, робіть висновки самі", - зазанчають українські військові.

Українська сторона СЦКК продівається на сприяння ОБСЄ в проведенні ремонту. Нагадаємо, ОБСЄ уже заявило про готовність моніторити режим відновлення мобільного зв’язку на окупованих територіях.

"Українська сторона СЦКК сподівається, що за сприяння СММ ОБСЄ все ж таки вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора Vodafone Україна, що дасть змогу громадянам України, які вимушені перебувати на тимчасово непідконтрольній Уряду України території, найближчим часом почути голоси рідних та близьких", - наголошують в українській стороній СЦКК.