В Україні знеструмлено негодою 63 населені пункти

10:15, 18.01.2018
В Україні знеструмлено негодою 63 населені пункти

Рятувальники розгортають пункти обігріву для водіїв, зокрема, під Києвом.

Через снігопади та сильний вітер знеструмлено 63 населені пункти у п'яти областях України. Зокрема, у Полтавській області знестумлено 46 населених пунктів, Сумській – 7, Кіровоградській – 5, Черкаській – 4, Дніпропетровській – 1.

 

Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій в четвер.

 

Спрацювали системи захисту ліній електропередач. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

 

Водночас, як повідомляє МВС, напередодні частково обмежувався рух великогабаритного вантажного транспорту на окремих ділянках доріг у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській та Одеській областях. А з 06:00 18 січня рух транспорту поступово відновлюється.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій додає, що станом на ранок четверга невеликий сніг іде у Волинській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській та Полтавській областях, невеликий сніг із дощем – у Кіровоградській та Одеській областях, невеликий дощ у Миколаївській області. На решті території без опадів.

 

"Рух на автомобільних дорогах забезпечено, заторів немає", – сказано в повідомленні.

 

Для забезпечення проїзду та розчистки автодоріг залучено 1 089 одиниць техніки та 1 409 працівників "Укравтодору".

 

У горах Івано-Франківської та Закарпатської областей у четвер утримується значна сніголавинна небезпека (3 рівень) через снігопад і хуртовини

 

Рятувальники, у зв'язку з погіршенням погодних умов та введенням деяких обмежень на рух вантажівок, розгортають пункти обігріву, де водії зможуть зігрітися та перечекати негоду.

 

Зокрема, перед в'їздом у столицю рятувальники вже розгорнули мобільні пункти обігріву у таких місцях:

 

траса Київ – Харків біля знаку Київ;

 

вул. Богатирська біля КПП;

 

траса Київ – Бровари біля КПП;

 

траса Київ – Одеса;

 

Брест-Литовське шосе;

 

траса Київ – Чоп біля КПП поворот до Пущі Водиці;

 

траса Київ – Обухів.

 

Сили Державної служби з надзвичайних ситуацій – а це близько 7000 особового складу та 2000 одиниць техніки – приведено в режим підвищеної готовності.

 

ДСНС закликає громадян не виїжджати за межі населених пунктів на період ускладнення погодних умов, щоб не опинитися в сніговому полоні на автошляхах.