За останні дні на Донбасі загинуло двоє добровольців і троє бійців ЗСУ

19.01.2018
Після новорічно-різдвяних свят неабияк загострилася бойова ситуація на східному фронті: лише впродовж кількох днів на цьому тижні Україна втратила п’ятьох своїх захисників.
 
Найбільшу вогневу активність бойовиків зафіксовано на донецькому напрямку, тоді як на луганському ворог активізується за темної пори доби винятково в районі Світлодарської дуги. 
 
Як повідомив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, минулої середи загинуло троє військовослужбовців ЗСУ. Зокрема, один воїн загинув під час ворожих обстрілів селища Гранітне, ще двоє загинули і п’ятеро отримали поранення, підірвавшись на бойовій техніці на міні на луганському напрямку.
 
Особливу вогневу активність противник також виявляв у передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста агресор понад годину вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. 
 
Водночас, за даними ДУК «Правий сектор», минулого вівторка саме в районі Авдіївки загинув у бою з ворогом 30-річний доброволець Андрій Витвицький iз позивним «Спікер». 
 
Воїн пішов на фронт ще у 2014 році, є уродженцем Івано-Франківська, до Євромайдану (в якому брав активну участь) «Спікер» навчався у Вищій духовній семінарії у Львові. Вдома у нього залишилися мати, сестра, дружина та малолітня донька. 
 
Ще один доброволець iз позивним «Гайдамака» (Михайло Димитров із Черкащини) помер від бойових поранень у військовому госпіталі.