В Запорізькій області поліцейських звинуватили у катуванні затриманого (відео)

16:35, 19.01.2018
В Запорізькій області поліцейських звинуватили у катуванні затриманого (відео)

Побиття чоловіка патрульними знімали на відео (скріншот відео)

Запорізька прокуратура висунула звинувачення трьом патрульним поліцейським у перевищенні службових повноважень під час затримання чоловіка, якого закували в кайданки та гумовий кийок, спричинивши ушкодження середньої тяжкості.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Патрульних підозрюють у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ,а також у перевищенні влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.

Як повідомила прокуратура, інцидент стався у жовтні минулого року. Патрульні, перебуваючи на чергуванні на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ», зупинили транспортний засіб під керуванням потерпілого і застосували до нього фізичну силу, мордування, а також гумовий кийок та кайданки, спричинивши останньому тілесні ушкодження, завдавши при цьому не менше 13 ударів по тілу та ногах.

Крім того, потерпілий неправомірно утримувався на вулиці біля поста понад 6 годин у нічний час, йому насильно обмежували можливість пересуватись, підходити до власного автомобіля та заходити до приміщення блокпосту, щоб зігрітись. Також громадянину не надавали їжу та воду, забороняли спілкуватися з родичами та адвокатом.

"Закликаємо громадян, які постраждали від неправомірного насилля з боку працівників поліції звертатись з відповідними заявами до слідчого відділу прокуратури Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Залізнодорожна 17 або до приймальні громадян прокуратури Запорізької області за адресою вул. Матросова 29-А", - зазначають правоохоронці.