В Одесі проросійський активіст стріляв по поліцейських: нападника вбили (відео перестрілки)

18:51, 19.01.2018

Відомий в Одесі проросійський активіст Валентин Дорошенко поранив трьох поліцейських, після чого його застрелили правоохоронці. Разом із Дорошенком правоохоронці ліквідували і його спільника.

Стрілянина пролунала по вулиці Новоселецького, повідомив радник голови Національної поліції Одеської області Руслан Форостяк.

"Злочинця застрелено на місці, троє поліцейських поранено, один важкий, знаходяться в медичному закладі", — зазначив він.

Руслан Форостяк повідомив, що за адресою, де проживав зловмисник, прийшли дільничий та оперативник Приморського відділу поліції в місті Одесі, бо отримали дані, що там переховувалася особа, яка розшукувалась за правопорушення передбачене ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганські дії з застосуванням вогнепальної зброї).

Коли правоохоронці підійшли до будинку, правопорушник застосував вогнепальну зброю, поранивши трьох поліцейських, та був застрелений на місці правоохоронцями, що були викликані на підмогу.

Відео перестрілки в Одесі зняв очевидець.




Видання "Думская" повідомляє, що чоловік, який поранив трьох поліцейських і був вбитий правоохоронцями на вулиці Новосельського в Одесі — відомий у місті проросійський активіст Валентин Дорошенко, який називав себе членом "партії Сталіна", в 2010-му намагався балотуватися в мери Одеси.

У 2011 році Валентин Дорошенко викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель. Чоловік приїхав до міської ради на коні з мечем в руці.



Валентин Дорошенко був у розшуку як активний учасник заворушень біля будівлі обласного Управління МВС так званої Єврейської осені 2013 року.

Йдеться про спробу відбити у правоохоронців затриманого лідера партії "Родина" Ігоря Маркова. Тоді у жовтні 2013 року Марков був затриманий після вручення підозри про хуліганство. Після арешту його прихильники заблокували будівлю одеської обласної міліції, вимагаючи його звільнення.

О 3-й ночі 23 жовтня міліція силою розблокувала будівлю, при цьому постраждали кілька журналістів і депутатів Одеських міської та обласної рад. Вбитий в Одесі зловмисники брав участь у зіткнення з правоохоронцями.