У Нью-Йорку закрили для відвідувачів статую Свободи

11:33, 21.01.2018
У Нью-Йорку закрили для відвідувачів статую Свободи

Закрито не лише Статую Свободи, але й острів Елліс.

Статуя Свободи і острів Елліс закрилися для відвідувачів "через нестачу асигнувань" у Нью-Йорку.

 

Про це йдеться на офіційній сторінці музейного комплексу в Twitter.

 

"Статуя Свободи та острів Елліс закриті через нестачу асигнувань", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається також, що Статуя Свободи та острів Елліс закриті "до подальшого повідомлення".

 

Як відомо, в США з 20 січня було частково призупинено роботу держустанов, оскільки Сенат не ухвалив резолюцію про фінансування уряду на найближчі чотири тижні. Йдеться про так званий "шатдаун" (government shutdown) - тимчасове призупинення роботи органів влади та держустанов через відсутність фінансування.

 

Сенатори-демократи відмовилися підтримати резолюцію через скасування Дональдом Трампом програми DACA, яка дозволяє дітям нелегальних мігрантів отримати легальний статус в США.

 

Призупинення роботи торкнеться приблизно половини з двох мільйонів федеральних службовців США. Якщо ситуація не вирішиться до 22 січня, вони не зможуть вийти на роботу.

 

Статуя Свободи та острів Елліс входять до Служби національних парків США - федеральне агентство, яке керує багатьма історичними об’єктами та тими, що охороняються США.

 

Бюджетна суперечка між демократами і республіканцями стосується видатків на оборону і фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, на яку планується витратити 18 мільярдів доларів США.

 

Востаннє "шатдаун" у США мав місце в жовтні 2013 року за президентства Барака Обами і тривав 16 днів.