Біля Горлівки представникам ОРДЛО передали жінку в рамках обміну заручниками

08:03, 22.01.2018

У неділю, 21 січня, представникам ОРДЛО передали жінку, указ про помилування якої для продовження процесу звільнення заручників підписав президент Петро Порошенко.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на заяву представника Президента України в Тристоронній контактній групі в Мінську, віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко.

Передача відбулася на КПВВ Майорськ.

"Тепер найближчими днями ми чекаємо, відповідно до досягнутої в рамках роботи гуманітарної Мінськоі групи домовленості, передачі українській стороні нашого військового.... Більше ніяких деталей і прізвищ. Також є доручення від президента, що чергова хвиля звільнення наших бійців має пройти якомога швидше. Докладаємо всіх зусиль", - зазначила Ірина Геращенко.

Вона також зазначила, що помилувана жінка "звернулася до президента з проханням про помилування, повністю визнала свою провину, отримала важкі каліцтва під час вчинення злочину, у неї ампутовані кінцівки та є маленька дитина".

"Президент пішов на гуманітарний крок помилування - для звільнення наших заручників", - наголосила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 27 грудня на КПВВ "Майорськ" відбувся масштабний обмін зручниками, якого чекали понад рік. Терористи тоді звільнили 74 особи, 73 з яких повернулися на підконтрольну Україні територію.