Волкер відвідає Донбас і Київ

19:10, 22.01.2018
Волкер відвідає Донбас і Київ

Курт Волкер планує побувати на східному фронті.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер планує до зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим відвідати Україну, зокрема, Донбасі та Київ.

 

Так, пан Волкер підтвердив ці свої плани в коментарі Українській службі «Голосу Америки» в понеділок.

 

Для того, щоб ознайомитись з ситуацією в регіоні, Волкер в середу 24 січня поїде на cхід України (зокрема, й на лінію розмежування), а вже 25 січня проведе зустрічі з українськими високопосадовцями в Києві.

 

Лише після цього, у п’ятницю, 26 січня у Дубаї Волкер планує зустрітись з Сурковим.

 

Під час переговорів сторони обговорять стан конфлікту на cході України, перспективи введення та можливий формат миротворчої місії.

 

Курт Волкер назвав “кроком назад” минулу зустріч з помічником Путіна Сурковим, що відбулась 13 листопада у Белграді. Він наголосив, що Росія була не готова до сприйняття ідеї про введення повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі.

 

“Це була приязна зустріч і позитивна дискусія, але це був крок назад. Ми побачимо, що буде на нашій наступній зустрічі”. Так відгукувався Курт Волкер про переговори з Сурковим в листопаді.

 

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив журналістам: "Найближчими днями спеціальний представник уряду США Курт Волкер буде зустрічатися з Сурковим. Подивимося, яким чином зможемо використати, у тому числі, і нові санкції США. Ми послідовно працюємо над тим, щоб такі санкції були зміцнені і з боку США, і з боку ЄС, і з боку всієї Великої сімки".